СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"
 
СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"

АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА
НОВИНИ
ФОРМУЛЯРИ
КАМПАНИИ
Полезни съвети
ПУБЛИКАЦИИ И ИЗДАНИЯ
СТАТИСТИКА
ГРУПОВА РАБОТА
ОБМЯНА НА ОПИТ
КАРИЕРА
Форум
ФОТО ГАЛЕРИЯ
КАЛЕНДАР
ВРЪЗКИ
За контакти


НА ВНИМАНИЕТО НА КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

КАМПАНИИ / 07 ФЕВРУАРИ 2012 - ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

08 Март 12, 12:16
ИНТЕРНЕТ


          Днес online и offline световете са свързани. Новите технологии са част от ежедневието ни. Предмети като настолен компютър, лаптоп, таблет, цифров телевизионен приемник, цифров фотоапарат, GSM, GPS и други допълнителни устройства са част от начина ни на живот. Общото между всички тях е ИНТЕРНЕТ.

           Вие и Вашите деца прекарвате голяма част от времето си в интернет. Интернет свързва хора от различни поколения. Там е мястото където всеки може да намери всичко.

         Голяма част от децата смятат, че са компютърно грамотни и че знаят повече от родителите си за дигиталния свят. Те могат да блокират сайтове с неприемливо съдържание, съобщения от нежелан подател, да работят с филтриращи програми и др. днешните деца растат в този дигитален свят, свикват с него и го приемат за даденост от много ранна възраст. Те с удоволствие ще Ви научат на всичко касаещо новите технологии.

         Родители, знаете ли рисковете които поемат децата Ви при сърфиране в интернет?
 Риск от съдържанието – Интернет е огромна библиотека със звук и видео, като една част от съдържанието е неподходящо за деца. Информацията в интернет не се цензурира, освен ако Вие не се погрижите да инсталирате нужния софтуер. На обществени места обикновено няма инсталиран такъв.
 Контакта с „някого” – детето не знае с кого контактува пред компютъра или по телефона. Там хората обикновено не се представят с истинската си самоличност. Децата дори не подозират за намеренията на събеседника.
 Комерсиализация - От всякъде дебнат реклами за всичко и с една единствена цел – някой да спечели от този, които е отсреща - „Днес ти спечели...” „Ти си избран...”. Голяма част от тях дори не са истински.
 Споделяне на лична информация – децата много лесно споделят лични данни и информация касаеща тяхната самоличност.


3.2462