СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"
 
СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"

АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА
НОВИНИ
ФОРМУЛЯРИ
КАМПАНИИ
Полезни съвети
ПУБЛИКАЦИИ И ИЗДАНИЯ
СТАТИСТИКА
ГРУПОВА РАБОТА
ОБМЯНА НА ОПИТ
КАРИЕРА
Форум
ФОТО ГАЛЕРИЯ
КАЛЕНДАР
ВРЪЗКИ
За контакти


НА ВНИМАНИЕТО НА КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

НОВИНИ / 2013 година

00 00, 00:00
Дейности през месец април

        Към 30. април. 2013 година Център за обществена подкрепа работи с 128 клиента, като 9 са от групова работа.

По повод 29.април - Ден за солидарност между поколенията, деца клиенти на ЦОП, включени в програма "Здрав дух в здраво тяло" посетиха домуващите в Дом за възрастни хора в града. Тези срещи вече станаха традиция.
тази година възрастните хора разказаха за своето детство и как са празнували Великден.
Децата участваха в боядисването на яйца, като научиха и нови техники.

 

 
 
 
 

        ВЪВ ВРЪЗКА С ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ, ДЕЦАТА ОТ ГРУПОВА РАБОТА ПО ПРОГРАМА "АЗ МОГА" БОЯДИСВАХА  ЯЙЦА В ЦОП. ВОДЕЩАТА НА ГРУПАТА, Г-ЖА БАДЕВА, ЗАПОЗНА ДЕЦАТА С ТРАДИЦИЯТА ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА. ПРЕДСТАВИ НА ДЕЦАТА НЯКОЛКО НАЧИНА ЗА ШАРЕНЕ НА ЯЙЦА.

 






На 27.април. 2013 година за децата включени в програма за изграждане на здравословни хранителни и двигателни навици, се организира еднодневен поход в местността Шуменско плато.

Скаутите от клуб "Мадарски конник" бяха подготвили интересни игри и занимания. 



        На 19, 23 и 24 април 2013г. специалисти от ЦОП проведоха групови супервизии на професионални приемни семейства с настанени в тях деца от 0 до 3 години от общините Нови пазар, Никола Козлево и Каолиново. 
   Предстоят групови супервизии с приемни родители на деца над 3 години от община Нови пазар и Каспичан. Те ще се проведат на 25 и 26 април 2013г. в Залата за групова работа на ЦОП.
  
   В четирите общини са сформирани групи за взаимопомощ от приемни родители , на които те ще имат възможност да споделят и обменят опит. Групите ще се събират веднъж месечно.

 

          На 23 април 2013г. - Ден на книгата, клиенти на ЦОП посетиха детския отдел на градската библиотека към НЧ "Хр. Ботев". С помощтта на библиотекарката И. Кодева те се потопиха в света на детските приказки и енциклопедии.

      



     
    
На 22 април 2013 година деца, клиенти на ЦОП, включени в програма "Аз мога" засадиха дърво, по повод Деня на Земята.
      Водещата на програмата г-жа Бадева припомни на децата повода за мероприятието и задължението на всеки от нас да опазва природата.
     Децата умело засадиха дървото "Ясен", поляха го и си пожелаха да са живи и здрави и да е чисто около нас.
      За финал изпяха песента "Лаленце се люлее".

          



  

    На 20 април 2013г., за втора поредна година, екипът на Център за обществена подкрепа се включи в кампанията "Да изчистим България за един ден", като събра изхвърлените отпадъци по пътя за месността "Станата". 
       Екипът има идея ежегодното почистване да стане традиция.                                     





Сдружение "Асоциация “SOS жени и деца, преживели насилие” – Нови пазар номинира Община Нови пазар за Златна ябълка на Национална мрежа за децата, за развитието на местна политика за подкрепа на децата и семействата в трудност и сътрудничеството си със съседните общини.
          Развитието на Центъра за обществена подкрепа и неговите връзки с всички институции, занимаващи се с въпросите на децата на местно и национално ниво е от ключово значение за ефективната подкрепа, която той оказва на децата и техните семейства. 

Номинацията може да видите тук:

http//1june.nmd.bg/archives/news/asotsiatsiya-sos-zheni-i-detsa-prezhiveli-nasilie-nominira-obshtina-novi-pazar



           


          От 10 април 2013г. Център за обществена подкрепа стартира кампания под наслов „Здрави зъбки”, насочена към децата в предучилищна възраст от гр. Нови пазар.

       В кампанията са включени срещи на здравен работник с децата от трите детски градини в гр. Нови пазар, който по забавен и интересен начин ще им разкрие тайните за здрави и красиви зъбки.

           Големият финал ще бъде на 27 май 2013г. от 10,00 часа в зрителна зала на НЧ „Христо Ботев” гр. Нови пазар. Заедно с нашите приятели от Търговищкия  куклен театър ще закрием кампанията с театралната постановка „Приказка за Ох”.

        Социалните работници от Център за обществена подкрепа са предвидили за малчуганите много игри, изненади и подаръци с любезното съдействие на издателство „Ентусиаст”, "Лавена" АД  и "Дентал" АД.


 



3.5024