СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"
 
СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"

АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА
НОВИНИ
ФОРМУЛЯРИ
КАМПАНИИ
Полезни съвети
ПУБЛИКАЦИИ И ИЗДАНИЯ
СТАТИСТИКА
ГРУПОВА РАБОТА
ОБМЯНА НА ОПИТ
КАРИЕРА
Форум
ФОТО ГАЛЕРИЯ
КАЛЕНДАР
ВРЪЗКИ
За контакти


НА ВНИМАНИЕТО НА КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

НОВИНИ / 2013 година

00 00, 00:00
Дейности през месец юни
 
     Към 30. юни. 2013 година Център за обществена подкрепа работи с 125 клиента, като 5 са от групова работа.


            На 29 и 30. 06. 2013г. психолозите на ЦОП гр. Нови пазар: Анна Стефанова, Ивайло Петров и Красимир Стойчев взеха участие в двудневно обучение в град Шумен на тема: „Детска психодиагностика”. Водещ на обучението бе проф. Иванка Бончева, която е преподавател в Медицинския Университет – Варна и председател на УС на Дружеството по позитивна психотерапия в България (ДППБ). На обучението бяха представени различни проективни, полу-проективни и тестови методики, както и начина на тяхната интерпретация. За участието си специалистите получиха сертификати за възможността да диагностицират чрез съответните методики.  





            На 28.06.2013г. специалистите от ЦОП гр. Нови пазар: Анна Стефанова – психолог, Красимир Стойчев – психолог и Снежана Николова – соц. работник участваха в еднодневна конференция, организирана от Фондация „Сийдър” на тема: „Планиране с Акцент върху Личността”, като иновативен подход при работа с деца и младежи. На коференцията бяха обсъдени резултатите от проекта, финансиран по Оперативна програма „Развитие на Човешките Ресурси”: „Участието на потребителите в процеса на вземане на решения – стъпка към пълна социална интеграция. По време на конференцията бяха представени добри практики чрез конкретни случаи, с участието на потребители, които са в неравностойно положение. Отделно, специалистите на ЦОП взеха участие в три различни работни групи, на които бяха представени различни „инструменти” в подхода към работата с потребителите на социални услуги.






ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ” ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ГОДИШНАТА СРЕЩА НА СДРУЖЕНИЕ „НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА”
 
Марийка Христова – Председател на сдружението и директор на ЦОП и Красимир Стойчев – зам. председател на сдружението и психолог в ЦОП взеха участие в Годишната среща на сдружение „Национална мрежа за децата” , която се проведе от 13.06.2013г. до 16.06.2013г. в гр. Варна.  
Председателят на сдружението Марийка Христова взе участие в тематична работна група „Детско правосъдие” , а Красимир Стойчев участва в тематична работна група „Семейство”. В рамките на годишната среща нашите представители участваха в групи за научаване и споделяне на опит - „Работа в ромската общност” и „Учене чрез преживяване”, на които бяха представени и в последствие посетени добрите  практики – „Приемна грижа и работа в ромска общност” и „Работа със семейства, живеещи в бедност”. 
Представителите на Сдружение „Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца преживели насилие” взеха участие и в общото събрание за промени в Устава на НМД и избор на нов Управителен съвет.








          От 13 до 16 юни 2013 година в град Варна се провежда Годишната среща на Националната мража за децата.
      Сдружение "Асоциация ЕС-О-ЕС жени и деца преживели насилие" е член на НМД от 2009 година.
     На годишната среща присъстват Мария Христова - Председател на Сдружението и Красимир Стойчев - зам. председател.
       Участниците в тридневното събитие  имат възможност да се включат в различни групи за научаване, да посетят практики за обмен на опит и знания, както и да присъстват на специализирани  обучения.

        На 11 юни 2013 година Център за обществена подкрепа организира срещи с ученици от Х и ХІ клас на СОУ "Хан Исперих" и СОУ "В. Левски" в града. Повода е 12 юни - Световен ден против детския труд.

          Лектор на беседите бе д-р Вл. Паскалев - специалист по трудова медицина и управител на "СТМ-2000" - Шумен. Той запозна учениците с възможностите за полагане на труд от непълнолетни съгласно българското законодателство. 
           Българското законодателство регламентира, че непълнолетен може да започне работа при спазване на редица условия, като има право на 7 часов работен ден и 26 дни платен годишен отпуск. 
Присъстващите имаха възможността да се запознаят с образци на  комплекта документи, необходими за започване на работа. 
           Учениците получиха листовки с полезна информация и телефони на институции,  към които могат да се обърнат за помощ при необходимост.

УЧАСТИЕ НА СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА
В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО АУТИЗЪМ



        В периода от 10.06. до 12.06.2013г. психолози и логопед от Център за обществена подкрепа взеха участие в Международната конференция по аутизъм, организирана от Фондация „Карин дом” гр. Варна.
        Водещи обучители бяха д-р Рамзи Назир, Джейсън Травърс, Даян Л. Максън и д-р Бистра Власакова.
    Основната цел на конференцията бе чрез представяне на лекции и семинари, водени от международни специалисти в областта на аутизма, да се увеличи познанието в тази област и да се запознаят българските специалисти, семействата и обществеността с новите тенденции за работа с децата от аутистичния спектър. Стремежът е повишаване на познанието в областта на аутизма и подкрепа при овладяване и усъвършенстване на различни терапевтични методики. Важен елемент от конференцията бяха темите, свързани с ранна диагностика и адресирани в различни етапи от развитието на децата от аутистичния спектър.





              От началото на месец юни започна сформирането на три групи за лятна работа в ЦОП. Групите ще работят в град Нови пазар, с. Памукчи и с. Жилино.
            Водещ на групите ще бъде Д. Бадева - педагог с дългогодишен опит в груповата работа с деца в риск.


 



0.0991