СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"
 
СДРУЖЕНИЕ "АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ"

АСОЦИАЦИЯ ЕС-О-ЕС ЖЕНИ И ДЕЦА ПРЕЖИВЕЛИ НАСИЛИЕ
ЦЕНТЪР ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА
НОВИНИ
ФОРМУЛЯРИ
КАМПАНИИ
Полезни съвети
ПУБЛИКАЦИИ И ИЗДАНИЯ
СТАТИСТИКА
ГРУПОВА РАБОТА
ОБМЯНА НА ОПИТ
КАРИЕРА
Форум
ФОТО ГАЛЕРИЯ
КАЛЕНДАР
ВРЪЗКИ
За контакти


НА ВНИМАНИЕТО НА КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

НОВИНИ / 2013 година

00 00, 00:00
Дейности през месец август
 
        Към 31. август. 2013 година Център за обществена подкрепа работи с 118 клиента, като 8 са от групова работа.



Весело лято, деца!







Закриване на лятна групова работа по програма „Детско лято” и „Весел любознайко” 2013г.!

 

На 29.08.2013г. официално приключи лятната групова работа с деца от Център за обществена подкрепа. През изминалите месеци малчуганите от гр. Нови пазар, с. Памукчи и с. Жилино играха и се забавляваха, създадоха нови приятелства и заедно опознаваха света. Програмите „Детско лято“ и „Весел любознайко“ включваха тематични занятия както за забавно, пълноценно и ползотворно осмисляне на ваканционните дни, така и за затвърждаване и надграждане на наученото в училище. Те бяха посветени на спорта, модата, околната среда, детското кино, компютърните игри, народното творчество, песните, танците и разбира се на морето!

За финал г-жа Димка Бадева – водеща груповата работа бе предвидила еднодневна екскурзия до конна база „Кабиюк“ и НИАР „Мадара“.

Любезните домакини от конната база „Кабиюк“ подариха на децата едно невероятно преживяване. В музея на коня разгледахме любопитни експонати - каляската на цар Фердинанд, селскостопански машини теглени от кон, използвани в началото на миналия век; съоръжения за използване на конете по време на войни и др. Разходихме се  с каручка, теглена от двоен впряг коне, а голямата изненада бе красив кон, който всяко дете язди. По-късно благодарихме на домакините за гостоприемството и отпътувахме за Националният историко-археологически резерват “Мадара”, който е събрал в едно богата история, разнообразие от археологически паметници, красива природа и уникален скален релеф – Мадарски конник.

Невероятен интерес сред децата предизвикаха изключителните природни дадености на НИАР „Мадара“– величествени скали и пещери, извори, разнообразна флора и фауна с редки видове.

 Заедно разгледахме музейната експозиция и изслушахме беседа за  археологически находки от всички исторически епохи, проучвани в продължение на стотици години.

В края на този вълнуващ ден се разделихме с децата с обещание за още едно прекрасно лято!

 


  





 
         Днес 28.август. 2013 година децата включени в програма "Весел любознайко" разгледаха експонатите в музея  и изпитаха чувство на гордост, че са жители на богатото с историческото си минало селище Нови пазар.


        На 27. август. 2013 година в село Памукчи участниците в програма "Детско лято" рисуваха на асфалт на тема "Детство мое".
занятието приключи с много игри


      




На 26.август.2013 година се проведе занимание с децата по програма "Весел любознайко" за изграждане на социални умения.
Темата за деня бе "Морско дъно" , като участниците в групата сътвориха морски обитатели, които бяха виждали много детски филмчета.



      





              От 26.август. 2013 година започна обучение на кандидати за  приемни семейства от екипа на ЦОП. Семействата са подадени за обучение, проучване и оценяване  от ДСП- Нови пазар и ДСП- Каолиново. Обучението ще обхване всичките 12 теми от програмата, като включва  много казуси и ролеви игри.
        Обучението ще приключи на 30.август. 2013 година.


              Продължава работата по лятната програма "Весел любознайко" с деца от град Нови пазар. Занятията на 12 и 14 август бяха посветени на безопасния интернет. Децата получиха информация за опасностите в интернет и играха на играта "Флашко в страната на спамчетата".

           На следващото заниманиe децата прекараха два часа в компютърната зала на НЧ "Хр. Ботев" Нови пазар. Там те се запознаха с формуларите за подаване на сигнал за онлайн тормоз, като отвориха сайтовете 
www.web112.net   www.blob.bg


         




0.1193